Belejelntkezés

Helytelen adatok!

Kosár
A kosár üres.
Belépés

HU | DE | EN | RO

Bewerbungen

2016 | 06 | 02.
 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT A BIRKÁS PÁLINKA KFT. GYŐRVÁRI PÁLINKAFŐZŐ ÜZEMÉNEK KORSZERŰSÍTÉSE
 
A győrvári székhelyű Birkás Pálinka Kft. egy összesen 110,59 forint összegű beruházással korszerűsítette pálinkafőző üzemét, melyhez Európai Uniós és hazai forrásból, 49,77 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a GINOP program keretében. A beruházást 2016. március 31-én fejezték be.
 
Birkás István, a társaság ügyvezetője a megvalósítás kapcsán így foglalta össze a beruházás lényegét:
 
„A fejlesztésünk fő indoka, hogy a korábbi pálinkafőző rendszerünk kapcsán folyamatosan számos technológia  kihívással kellett megküzdenünk, az ezzel kapcsolatos leállások korlátozzák a termelésünket. A rendszerünk egyes elemei nem illeszkedtek kapacitásban a többi elemhez, az újonnan beszerzett eszközök által a gyümölcsfogadástól a palackozásig egy folyamatos egységes kapacitású „gyártósor” létesül, szűkebb keresztmetszetek nélkül. Mindezáltal egységesen ki tudjuk használni a rendszer maximális kapacitását minden munkafolyamatban. A fejlesztés több elemből tevődött össze. Cefreerjesztő tartályok, pálinkafőző berendezés, pálinka tároló tartályok, valamint egy palackozó gépsor.
 
„Családi vállalkozásunkat 1990-ben alapítottuk.  A tulajdonos ügyvezetők Birkás István és Birkásné Méhes Éva.  A Vasi Hegyhát dombos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az itt élő emberek. A térségben az elmúlt évtizedekben több új gyümölcsültetvény is létrejött, a megtermelt és másképp nem hasznosított gyümölcsök feldolgozására hoztuk létre a vállalkozásunkat. Pálinkafőzdénkben a pálinka régi, hagyományos rézüstben készül, a gyümölcsöt elsősorban a környékről felvásároljuk. A feldolgozás során minden munkafolyamatot családi vállalkozásunk végez, így tudjuk garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét. A rendkívül selymes ízű, a kiváló gyümölcs zamatát magában foglaló pálinkában a termőtáj jellegéből adódó különleges illat- és zamatanyag, a gyümölcsre jellemző friss aromák teljes harmóniája fedezhető fel. Pálinkáink méltán gyarapítják a hírneves hungarikumok sorát. 1990 óta bérfőzéssel, 2006 évtől kereskedelmi főzdei tevékenységgel is foglalkozunk. Pálinkaházunkban lehetőség nyílik a termelést megtekinteni, az alapanyag-feldolgozástól a pálinkafőzés rejtelmein keresztül egészen a palackozásig. Vendégeink 40 féle gyümölcs- ágyas és mézes terméket kóstolhatnak. Exportból nem származik jelenleg még jelentős árbevételünk.
 
Az elmúlt években és a közelmúltban több alkalommal szállítottunk Ausztriába, Spanyolországba, Németországba, de Ausztráliába is pálinkát.
 
Birkás István 2011. évben a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményeiért és közéleti tevékenységéért az „Év vállalkozója” díjban részesült. 2012-ben a Fehérasztal Lovagrend a magyar gasztronómiai kultúra megőrzésében, nemzetközi elismertetésében végzett munkássága elismeréseként a Fehérasztal Lovagrend nagy ezüstkeresztjét adományozta. 2012. évben a Nemzetgazdasági Minisztérium Magyar Gazdaságért Díjat adományozott Birkás Istvánnak. Szakmai tevékenysége: A Magyar Pálinka Lovagrend tagja az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja. A Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesületének elnöke a Pálinka Nemzeti Tanács Etikai Bizottságának elnöke.
 
További információ:
Birkás István
+36-30-5001344
birkas@birkaspalinka.hu